Křehké sýrové tyčinky

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 212.2 mg
  • Draslík 100.1 mg
  • Vláknina 2625 mg
  • Vitamín A 2625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polotvrdý sýr nastrouháme, smícháme s máslem, moukou, žloutky, přidáme sůl a 20 minut hněteme, než vznikne pružné těsto, které nelepí.

  • 2

    Rozválíme ho na placku, kterou skládáme natřikrát a necháme v lednici vychladnout.

  • 3

    Opakujeme postup 3x.

  • 4

    Poté vyválíme placku 5mm silnou, potřeme ji sněhem z bílků, posypeme strouhaným sýrem a vykrojíme tyčinky o šířce 1cm a délce 10cm.

  • 5

    20 minut pečeme.

Komentáře k receptu