Melounové želé s růžovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Meloun vodní
  • 250 g Kompot ananasový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 8 plátek Želatina
  • 4 dl Voda pitná
  • 5 dl Víno růžové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 327.7 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodné nádoby položíme plátky želé a zalijeme studenou vodou. Necháme 10-15 minut želé nabobtnat. Rozkrojený meloun oloupeme, nakrájíme na kousky sousta a naskládáme je do vysokých silnostěnných skleniček.

  • 2

    Při krájení melounovou šťávu zachytáváme.

  • 3

    Do kastrůlku vlijeme šťávu z melounu, přilijeme víno, vanilkový a třtinový cukr. Společně za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru. Přidáme nabobtnalé želé i s vodou, pokračujeme ve vaření až do rozpuštění želatiny.

  • 4

    Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout. Nakonec želé doplníme do sklenic s melounem, povrch přelijeme ananasovou šťávou a na kousky nakrájeným ananasem. Vložíme do lednice zatuhnout.

Komentáře k receptu