Pečené banány s čokoládou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Mandle
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Banány
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 506 mg
  • Vláknina 15008 mg
  • Vitamín A 15008 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teflonové pánvi. Zvlášť v kastrůlku zahřejeme 150 g smetany, vmícháme ji do vychladlé čokolády.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme oloupané a podélně rozpůlené banány. Na mírném ohni je opečeme po obou stranách do zlatova. Před dopečením do pánve přidáme med, citrónovou kůru a šťávu, nakonec přidáme nahrubo rozsekané mandle. Suroviny dobře prohřejeme.

  • 3

    Banány naaranžujeme na jednotlivé talíře, podlijeme teplou čokoládou a posypeme ořechovou směsí z pánve.

  • 4

    Každou porci ozdobíme zbylou smetanou, vyšlehanou na tuhou šlehačku, podáváme.

Komentáře k receptu