Klobása Morteau
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 35 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 27.3 mg
- Vláknina 5096.7 mg
- Vitamín A 5096.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 263.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme mléko a rozpuštěné máslo, přidáme hladkou mouku, sůl a cukr, vše promícháme. Přisypeme sušené droždí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme zakryté 20 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme hořčicí a zabalíme do něj maďarskou klobásu. Pekáč nebo velkou formu na biskupský chlebíček vytřeme sádlem, vložíme do něj obalenou klobásu a necháme znovu 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při 200 stupních Celsia.