Pomerančový horký punč

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 3 g Hřebíček
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 49.3 mg
  • Vláknina 1900 mg
  • Vitamín A 1900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody v kastrůlku vsypeme cukr, citrónovou a pomerančovou kůru, vanilkový cukr, hřebíček a vše přivedeme k varu. Ihned odstavíme z ohně a přiklopené necháme 5 minut vyluhovat.

  • 2

    Do cukrové a kořeněné vody přilijeme vymačkanou pomerančovou a citrónovou šťávu, zamícháme a opět přivedeme k varu. Na dno dvou silnostěnných skleniček nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme přes cedník svařenou směsí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu