Zadělávané husí žaludky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 58.9 mg
- Vláknina 1400.4 mg
- Vitamín A 1400.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.
-
3
Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.