Zadělávané husí žaludky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Husí žaludky
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 58.9 mg
  • Vláknina 1400.4 mg
  • Vitamín A 1400.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme a znovu vložíme do studené vody spolu s cibulí a solí. Na mírném ohni vaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přecedíme vodu z vařených žaludků. Zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme nahusto. Zjemníme smetanou.

  • 3

    Žaludky necháme trochu vychladnout, pokrájíme je, vrátíme do omáčky a necháme prohřát.

Komentáře k receptu