Meruňková bublanina s jogurtem

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 500 g Jogurt bílý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Meruňky
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 220 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 220 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 156.3 mg
  • Vláknina 1648.8 mg
  • Vitamín A 1648.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vsypeme 180 g moučkového cukru, přisypeme vanilkový cukr, spolu se 70 g másla a žloutky v misce utřeme do pěnu. Za stálého míchání postupně přiléváme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Bílky vyšleháme na pevný sníh, který vmícháme do těsta.

  • 2

    Meruňky omyjeme, rozřízneme na půlky, vybereme pecky a nakrájíme ještě na čtvrtky. Ovoce obalíme ve 100 g hrubé mouky. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou hrubou moukou a vlijeme připravené těsto. Na povrch těsta naskládáme čtvrtky meruněk a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupních cca 40 - 45 minut.

  • 3

    Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu, posypeme ji zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na čtverce.

Komentáře k receptu