Salát z těstovin, rajčat a tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 200 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 ml Zakysaná smetana
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kapary
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 0.1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 316.9 mg
  • Vláknina 2090.8 mg
  • Vitamín A 2090.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící se vody vsypeme těstoviny, které podle návodu na sáčku uvaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do vhodné misky.

  • 2

    Příprava majonézy: Syrový žloutek utřeme s vejcem uvařeným natvrdo. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a pomalu, za stálého míchání přiléváme olej. Do hotové majonézy přidáme na kousky nakrájeného tuňáka, smetanu, drobně nakrájenou cibuli. Vše dohromady ušleháme na hustou pěnu. Nakonec přimícháme nasekané kapary, už nešleháme, jen promícháme.

  • 3

    Připravenou majonézu přelijeme těstoviny, přidáme na tenké pásky nakrájenou papriku a dobře promícháme. Salát porcujeme na talíře a ozdobíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty a drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu