sushi kornoutky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 175 g Tuňák v oleji
  • 100 g Krab
  • 300 g Rýže na sushi
  • 0.5 kávová lžička Wasabi pasta
  • 1 ks Okurka salátová
  • 10 ks Řasa Nori
  • 1 ks Hruška asijská nashi
  • 1 dl Omáčka sojová - Tamari
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Zázvor nakládaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1547 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 602.4 mg
  • Vláknina 8459.2 mg
  • Vitamín A 8459.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.

  • 2

    V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.

  • 3

    Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.

  • 4

    Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.

Komentáře k receptu