Nudle s vepřovým masem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 150 g Hrášek mražený
  • 500 g Nudle Hokkien
  • 15 ml Omáčka rybí
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Kafirové listy
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 465.7 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na tenké proužky. Hrášek necháme rozmrazit. Listy papedy a chilli papričky pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme maso, smažíme 4 minuty, přidáme kari pastu, limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, listy papedy, hrášek a chilli. Smažíme další 3 minuty. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými nudlemi.

Komentáře k receptu