Ragú připravované z volské oháňky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 500 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Hovězí oháňka
  • 4 cl Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2033 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 728.2 mg
  • Vláknina 13797.2 mg
  • Vitamín A 13797.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Mrkev a petržel oškrábeme a pokrájíme nadrobno. Omyjeme pórek a odstraníme z něj kořínkovou a uvadlou zelenou část. Nakrájíme pórek na nudličky.

  • 2

    Volskou oháňku omyjeme, osušíme a osolíme. V pekáči rozehřejeme máslo společně s olejem a na něm zprudka opečeme oháňky.

  • 3

    K opečeným oháňkám vložíme nakrájenou mrkev, petržel a pórek, přidáme jalovec, koriandr, tymián, bobkový list, nasekanou cibuli, česnek a opékáme. Přidáme rajčatový protlak a mouku a znovu opečeme.

  • 4

    Vlijeme polovinu množství vína, přivedeme k varu a ztlumíme teplotu ohně. Přikryjeme poklicí a dusíme 3 hodiny. Občas mícháme a přiléváme víno.

  • 5

    Když se maso začne uvolňovat od kosti, vyjmeme je z pekáče.

  • 6

    Prolisujeme šťávu přes síto a nakonec do ní vmícháme koňak a svaříme ji, aby zhoustla. Maso podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu