Olomoucký baklažán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 300 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 977 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 649.6 mg
  • Vláknina 19652.5 mg
  • Vitamín A 19652.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1288.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme, podélně rozpůlíme a dužninu vydlabeme. Třetinu tvarůžků, dužninu z lilků a maso semeleme na strojku, smícháme se solí, pepřem a majoránkou. Na polovině másla zpěníme cibuli nadrobno, přidáme masovou směs a osmahneme za stálého míchání. Vydlabané vnitřky lilků vysteleme druhou třetinou tvarůžků nakrájených na slabé plátky, naplníme masovou hmotou a posypeme nastrouhanými zbylými tvarůžky. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Komentáře k receptu