Těstoviny Tagliatelle s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 600 g Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Hrášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 959 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 45.2 mg
  • Draslík 625 mg
  • Vláknina 25570.9 mg
  • Vitamín A 25570.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášky vyloupeme z lusků. Sýr nastrouháme najemno.

  • 2

    V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni v něm za stálého míchání krátce osmažíme hrášky. Pak je zalijeme 1,5 dl smetany a zvolna vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme z ohně.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v hrnci s vařící osolenou vodou tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a vrátíme zpátky do hrnce. Přilijeme k nim smetanovou omáčku s hráškem, hrnec dáme zpět na oheň, přidáme do něj zbývající smetanu a většinu nastrouhaného sýra, vše dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a důkladně promícháme a prohřejeme.

  • 4

    Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu