Prokládané zemáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okurky nakládané
  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Křemenáče
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Cibule
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1650 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 1849.3 mg
  • Vláknina 27852 mg
  • Vitamín A 27852 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové libové maso z kýty nebo krkovičky omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem. Dáme do misky, pokapeme olejem, promícháme a misku zakryjeme. Maso odložíme do druhého dne do chladničky.

  • 2

    Druhý den oloupeme a omyjeme zemáky - brambory a očistíme hříbky a kozáky. Brambory i houby pokrájíme na plátky. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Brambory v míse promícháme se solí (0.5 -1 lžíci) a kmínem.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Do mísy postupně poskládáme všechny ingredience, které rozdělíme: brambory na 3 díly, houby, cibuli a maso na 2 díly. Vrstvy budeme střídat: brambory, cibule, maso houby.. poslední vrstvou budou brambory, kterou pokapeme ostrým chilli olejem.

  • 4

    Pekáč dáme do předehřáté trouby na 200°C-200°C. Pečeme přibližně 50 -60 minut dozlatova.

  • 5

    Prokládané zemáky podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.

Komentáře k receptu