Pečené zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 21 g Droždí
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 258.6 mg
  • Vláknina 8376.7 mg
  • Vitamín A 8376.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladké těsto zaděláme z mouky, droždí, mléka, soli, oleje a vajec.

  • 2

    Necháme půl hodiny vykynout v teple.

  • 3

    Na nudličky nakrájíme opláchnuté zelí.

  • 4

    Vymažeme plech sádlem, smícháme těsto se zelím, rozetřeme na plech a necháme 10 minut kynout.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Komentáře k receptu