Tvarůžkový bác

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Majoránka
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 50 g Droždí
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 300 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 477.6 mg
  • Vláknina 5101.3 mg
  • Vitamín A 5101.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory najemno nastrouháme a dáme do mísy. Zalijeme mlékem, přidáme prolisovaný česnek, vejce, rozdrobené droždí, sůl, koření a mouku. Promícháme, až vznikne těsto jako na lívance.

  • 2

    Pekáč vymastíme sádlem, do těsta ještě přidáme na kousky nakrájené tvarůžky a uzené maso a směs vlijeme do pekáče. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.

  • 3

    Vykynuté těsto vložíme do trouby a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu