Pochoutka z jahod se šampaňským

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1450 g Jahody zahradní
  • 75 g Mandle
  • 45 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 g Piškoty cukrářské
  • 125 g Sušenky Amaretti
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 375 ml Víno šumivé (sekt)
  • 150 ml Sherry brandy
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 58.6 mg
  • Draslík 284.8 mg
  • Vláknina 8634 mg
  • Vitamín A 8634 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 470.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme 1 kg jahod, 250 ml šampaňského a zahříváme dokud se jehody nerozvaří. Poté přisypeme 1 kg cukru a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přecedíme přes cedník do sklenic, které pak uzavřeme a dáme do lednice. Do skleněné mísy rozložíme piškoty a sušenky a pokapeme je sherry. Do menšího hrnce dáme 250 ml jahodového želé rozehřát a polijeme jím piškoty a sušenky. Mezitím si nasucho opražíme nasekané mandle a klasicky uvaříme vanilkový pudink. Na piškoty rozložíme zbytek jahod, posypeme 1/2 opražených mandlí a přelijeme studeným vanilkovým pudinkem. Vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem a opatrně do ní vmícháme šampaňské. Šlehačku dáme jako poslední vrstvu na vanilkový pudink a posypeme zbylými mandlemi.

Komentáře k receptu