Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Pstruh
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Kmín drcený
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 1.5 dl Bujón houbový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1427 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 509.3 mg
  • Draslík 2176.9 mg
  • Vláknina 11650.9 mg
  • Vitamín A 11650.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 389.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velkého očištěného a omytého pstruha (bez hlavy) osušíme a rozpůlíme. Ze všech stran osolíme, posypeme kmínem a pepřem.

  • 2

    Připravíme marinádu: V misce rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem. Pstruha ponoříme do marinády na 12 hodin.

  • 3

    Druhý den vymažeme pekáček máslem, pstruha vyjmeme z marinády, necháme okapat a vložíme do pekáčku. Přilijeme houbový bujón a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

  • 4

    Mezitím očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme hříbky. V pánvi na rozehřátém másle je vydusíme, ochutíme solí a kmínem.

  • 5

    V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile se houby začnou smažit - zbarvovat dorůžova, zalijeme je vejci, které necháme srazit na omeletu, kterou poté rozdělíme na poloviny.

  • 6

    Připravíme oblohu: Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý citrón rozkrájíme na osminky a ještě omyjeme a necháme okapat snítky petrželky kudrnky.

  • 7

    Porce pstruha dáme na talíře, překryjeme omeletou, ozdobíme rajčaty, citrónem a snítky petrželky.

Komentáře k receptu