Grilované špízy se zeleninou

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 61 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Švestky
  • 700 g Vepřové maso libové
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 30 dkg Slanina vepřová
  • 4 polévková lžíce Koření grilovací
  • 2 polévková lžíce Provensálské koření
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 281.7 mg
  • Vláknina 2190 mg
  • Vitamín A 2190 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2530.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s masem několikrát promícháme a odložíme do chladničky zhruba na 30 minut.

  • 2

    Mezitím omyjeme a na větší kousky nakrájíme veškerou zeleninu, kromě rajčat, poté nakrájíme sýr na silnější čtverečky. Do jednotlivého plátku slaniny zabalíme vždy 1 sušenou švestku bez pecky.

  • 3

    Jehly na špízy potřeme zbývajícím olejem, střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu se švestkami a sýr. Když jsou špízy hotové, zlehka je celé potřeme směsí, ve které se marinovalo maso. Popřípadě můžeme špízy dosolit.

  • 4

    Špízy grilujeme zhruba 16 minut, přičemž je nezapomínáme obracet, aby se nepřipálily.

Komentáře k receptu