Králičí stehna na tmavém pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 130 g Slanina vepřová
  • 40 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.8 l Vývar drůbeží
  • 1.4 kg Králičí maso
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1429 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 2020 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 221.6 mg
  • Draslík 1357.1 mg
  • Vláknina 2567.8 mg
  • Vitamín A 2567.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso opláchneme, osušíme, posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozdrtíme, tymián nasekáme.

  • 2

    Cibuli se slaninou osmažíme na sádle, přidáme bobkový list, tymián a králičí stehna. Smažíme z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme česnek a chvíli smažíme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme hořčici, cukr a zarestujeme. Do směsi vmícháme pivo a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme maso a přilijeme část vývaru. Pod poklicí dusíme zhruba 45 minut. Během dušení přiléváme po částech vývar a maso obracíme. Je-li třeba, omáčku před podáváním osolíme.

Komentáře k receptu