Německý bramborový salát s kysanou smetanou
Suroviny
- 250 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 6 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 6 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 320.5 mg
- Vláknina 3657.8 mg
- Vitamín A 3657.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.
-
2
V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.
-
3
Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.