Německý bramborový salát s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 6 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 320.5 mg
  • Vláknina 3657.8 mg
  • Vitamín A 3657.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.

  • 2

    V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.

  • 3

    Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.

Komentáře k receptu