Smažený tuňák s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 600 g Tuňák obecný
  • 300 g Roketa
  • 70 ml Olej olivový
  • 5.5 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 737.7 mg
  • Vláknina 3735 mg
  • Vitamín A 3735 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tuňáka zbavíme kůže a nakrájíme na 8 proužků. Z papriky vykrojíme semena a papriku nakrájíme na proužky, roketu opláchneme a necháme okapat. Parmezán nastrouháme.

  • 2

    Papriku spolu s octem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou omáčku. Porce tuňáka namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v parmezánu. Filé smažíme na rozpáleném rostlinném oleji z obou stran.

  • 3

    Filé podáváme s roketou a zvlášť servírujeme paprikovou omáčku.

Komentáře k receptu