Pappardelle s pstruhem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Créme fraiche
  • 60 g Cibulka jarní
  • 300 g Pstruh uzený
  • 200 g Okurka salátová
  • 350 g Těstoviny Pappardelle
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 3500 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2024 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 490.3 mg
  • Vláknina 6842.5 mg
  • Vitamín A 6842.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, salátovou okurku podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek nakrájíme na plátky, filety uzeného pstruha nakrájíme na kostky, koriandr posekáme najemno, česnek prolisujeme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, osmahneme, přidáme cibulku s okurkou, orestujeme, přidáme kostky ryby, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou (créme fraiche), prohřejeme a odstavíme. Nakonec přimícháme koriandr.

  • 4

    Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se pstruhem a podáváme.

Komentáře k receptu