Jablka na koláče

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 l Voda pitná
  • 2 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.5 mg
  • Vláknina 5112.7 mg
  • Vitamín A 5112.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a namočíme do misky s 2,5 l vody a octem na 30 minut. Potom jablka scedíme a na silnějším struhadle nastrouháme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou a promícháme.

  • 2

    Připravená jablka lžící naplňujeme do umytých a suchých sklenic. Povrch posypeme posypeme směsí vanilkového a krupicového cukru. Dále do každé sklenice dáme trošku skořice a vše zalijeme dvěma lžícemi vody. Naplněné sklenice uzavřeme víčky.

  • 3

    Do hrnce nalijeme zbylou vodu, naskládáme do ní připravené sklenice a sterilizujeme 45 minut od bodu varu. Následovně vyndáme z hrnce, necháme vychladit a uskladníme na chladném a tmavém místě, kde je uskladňujeme delší dobu.

Komentáře k receptu