Cannelloni zapečené s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 2 g Oregano sušené
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 300 g Cannelloni
  • 120 g Mozzarella
  • 2500 ml Voda pitná
  • 80 ml Bešamel
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2142 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 192.2 mg
  • Vláknina 2242.5 mg
  • Vitamín A 2242.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, rajčata scedíme, mozzarellu nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek se šunkou, osmahneme, přidáme mleté maso, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano a dusíme asi 15 minut. Cannelloni naplníme masovou směsí, pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj cannelloni, poklademe plátky mozzarelly, podlijeme bešamelem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut. Plněné těstoviny upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu