Horké víno s kořením

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 20 g Skořice celá
  • 80 g Cukr krystal
  • 50 g Hrozinky
  • 400 ml Víno červené
  • 100 ml Víno portské
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 100 ml Sherry brandy
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Kardamom
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 380.6 mg
  • Vláknina 11521.3 mg
  • Vitamín A 11521.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole smícháme víno, cukr, pomerančovou šťávu a koření a na mírném plameni zahříváme, ale nevaříme. Horký nápoj necháme pod poklicí uležet do druhého dne. Poté scedíme, zahřejeme a podáváme s mandlemi, které jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky, a hrozinkami.

Komentáře k receptu