Ražniči z telecí kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 600 g Telecí kýta
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.11 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 741.1 mg
  • Vláknina 1959.8 mg
  • Vitamín A 1959.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a sýr nakrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které opepříme a osolíme.

  • 3

    Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, šunky, sýr a rajčata. Připravené ražniči osolíme, potřeme pivem a olejem, pak ze všech stran opečeme ve velké pánvi nebo žáruvzdorné míse na rozpáleném oleji a podáváme.

Komentáře k receptu