Zimní koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 200 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 25 g Droždí
  • 5 g Skořice mletá
  • 200 g Hrozinky
  • 10 ml Griotka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 95.2 mg
  • Vláknina 2600.7 mg
  • Vitamín A 2600.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, skořici, třešňovici a vejce. Postupně vmícháváme mouku a mléko s rozmíchaným droždím a vypracováváme těsto. Nakonec vmícháme hrozinky a důkladně hněteme těsto několik minut.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme 2 lžícemi másla, těsto do ní namačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout. Vykynulé potřeme ušlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních 45 minut. Vychladlý koláč zabalíme do alobalu a necháme v chladu ( v zimě venku, proto zimní koláč) 2 dny uležet.

Komentáře k receptu