Káva s francouzským koňakem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 6 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Káva mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 96.7 mg
  • Vláknina 2482 mg
  • Vitamín A 2482 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánvičky dáme koňak, hřebíčky, pomerančovou a citronovou kůru, nakonec vsypeme cukr a všechny suroviny na mírném ohni zahřejeme. Následovně sirkou zapálíme.

  • 2

    Do 2 kávových šálku nalijeme připraven filtrovanou kávu. Do každého šálku lžící přeložíme hořící koňak, ale bez koření.

  • 3

    Každý šálek hotové kávy ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.

Komentáře k receptu