Brambory se slaninou a sušenými jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Anglická slanina
  • 600 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 250 g Křížaly (sušená jablka)
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1489 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 1056.9 mg
  • Vláknina 18375 mg
  • Vitamín A 18375 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená jablka zalijeme teplou vodou a necháme přes noc namočit. Druhý den přidáme slaninu v celku a hodinu povaříme zakryté na mírném ohni. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v půlce vaření přidáme k jablkům a slanině a společně uvaříme doměkka. Slaninu vyjmeme a nakrájíme na plátky, vodu slijeme, brambory s jablky protřeseme, osolíme a poklademe plátky másla.

  • 2

    Rozdělíme na talíře a na ně navršíme plátky slaniny.

Komentáře k receptu