Bramborák s uzeným masem z Vysočiny

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 0.33 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 123.6 mg
  • Draslík 687.2 mg
  • Vláknina 9420.4 mg
  • Vitamín A 9420.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Syrové brambory nastrouháme najemno.

  • 2

    V míse smícháme nastoruhané brambory, nakrájené uzené maso, vejce a mouku, majoránku, kmín, pepř a sůl a důkladně promícháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo a postupně v něm smažíme z obou stran dozlatova bramboráky.

Komentáře k receptu