Polévka z marinovaného hovězího masa s nudlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Cibulka jarní
  • 230 g Nudle vlasové
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.125 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.125 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 33.4 mg
  • Draslík 174.2 mg
  • Vláknina 961.9 mg
  • Vitamín A 961.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na nudličky, česnek a cibulku nakrájíme nadrobno, pažitku nasekáme najemno.

  • 2

    Nudličky hovězího masa v misce smícháme s česnekem a cibulkou, zakapeme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme a pod fólií necháme v chladničce asi půl hodiny marinovat.

  • 3

    V mezičase vložíme do vroucí osolené vody se sezamovým olejem vlasové nudle a vaříme. Po čtyřech minutách nudle scedíme a necháme okapat.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar, vmícháme do něj maso i s marinádou a za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách přidáme uvařené nudle, zakapeme chilli omáčkou a provaříme.

  • 5

    Polévku podáváme posypanou pažitkou.

Komentáře k receptu