Medové trubičky polévané čokoládou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Med včelí
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 300 g Mouka bezlepková Mantler
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Koření na vánoční chlebíček
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 135.1 mg
  • Draslík 29.8 mg
  • Vláknina 9296 mg
  • Vitamín A 9296 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedno celé vejce a jeden žloutek vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Pěnu vymícháme s máslem dohladka. Dále přimícháme med a posupně mouku Mantler, jedlou sodu a lžičku koření na vánoční chlebíček.

  • 2

    Těsto důkladně propracujeme a vyválíme z něj plát, ze kterého rádýlkem nakrájíme delší obdélníčky, které natočíme na formičky trubiček. Natočené obdélníčky upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené cukroví necháme vychladnout a plníme rybízovou marmeládou. Nakonec rozhřejeme ve vodní lázni čokoládu a naplněné trubičky v ní namáčíme. Máčené trubičky necháme ztuhnout a podáváme jako pohoštění.

Komentáře k receptu