Česnečka s kroupami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kroupy ječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 72.8 mg
  • Vláknina 6427.3 mg
  • Vitamín A 6427.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou, nasypeme je do hrnce, zalijeme mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a vodu slijeme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Petrželovou nať opláchneme vodou a najemno ji nasekáme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, majoránku, kmín a uvařené kroupy, přilijeme vodu a necháme 5 minut vařit. Pak ještě dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Polévku podáváme posypanou jemně nasekanou petrželkou a s chlebem.

Komentáře k receptu