Jarní závitky s jehněčím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 60 g Česnek
  • 80 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 g Jehněčí kýta
  • 120 g Nudle rýžové
  • 5 g Chilli omáčka
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 10 g Solamyl
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 120 g Rýžový papír
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Voda pitná
  • 20 ml Voda pitná
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Omáčka ústřicová
  • 40 ml Omáčka Hoisin
  • 10 ml Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1148 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 96.1 mg
  • Draslík 776.2 mg
  • Vláknina 8312 mg
  • Vitamín A 8312 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova.

  • 2

    Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle.

Komentáře k receptu