Vepřová plec vařená v pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová plec
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 593 mg
  • Vláknina 144.8 mg
  • Vitamín A 144.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme se solí.

  • 2

    Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na větší kousky, které opepříme a osolíme.

  • 3

    Do většího hrnce nalijeme pivo, přidáme nakrájené maso, prolisovaný česnek se solí a vaříme pod pokličkou, až je maso měkké.

  • 4

    Uvařené kousky masa z hrnce vyjmeme, do šťávy vmícháme chlebovou střídku, zahustíme ji, dochutíme pepřem, solí a ještě krátce povaříme.

  • 5

    Omáčku přecedíme a poléváme jí porce masa na talířích.

Komentáře k receptu