Staročeská pivní polévka s chlebem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Chléb konzumní
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 225.2 mg
  • Draslík 921 mg
  • Vláknina 7982.8 mg
  • Vitamín A 7982.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem doměkka v osolené vodě.

  • 2

    Chléb nakrájíme na větší kostky, zalijeme ho v misce pivem a necháme změknout.

  • 3

    Vývar přecedíme, do čistého přilijeme pivo s chlebem a necháme ho zcela rozvařit. Polévku dochutíme kmínem, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka, pak ji osolíme a nakonec zjemníme přimícháním smetany.

Komentáře k receptu