Domácí pivní sýr

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Kmín celý
  • 500 g Tvaroh tvrdý
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 22.6 mg
  • Vláknina 262.5 mg
  • Vitamín A 262.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.

Komentáře k receptu