Knedlíky z bramborového těsta se švestkami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Tvaroh tvrdý
  • 150 g Cukr moučkový
  • 75 g Krupička dětská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Brambory
  • 0.5 kg Švestky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 732.7 mg
  • Vláknina 12750 mg
  • Vitamín A 12750 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme a smícháme se solí, rozšlehanými vajíčky, krupicí a moukou. Ze směsi vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverce, na každý položíme suchou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlíky.

  • 3

    Švestkové knedlíky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Během vaření je občas promícháme.

  • 4

    Švestkové knedlíky podáváme teplé, posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu