Bílá cizrna po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 ml Cizrna
  • 75 ml Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Koriandr celý
  • 3 kávová lžička Granátové jablko semínka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 ks Rajčata
  • 6 ks Hřebíček
  • 4 ks Kardamom černý
  • 1 ks Skořice mletá
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 320.9 mg
  • Vláknina 11219.8 mg
  • Vitamín A 11219.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v osolené vodě, zcedíme jej, zalijeme 2-mi lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm buráky a kešu, dokud nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na tom samém oleji osmažíme assafoetidu, hořčičná semínka a lístky kari.

  • 2

    Na pánev umístíme nakrájené červené a zelené chilli, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme, dokud nezezlátne, zalijeme trochou vody a necháme dusit.

  • 3

    Tuto směs smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře k receptu