Knedlíky z tvarohového těsta vařené v ubrousku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Hera
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 250 g Krupička dětská
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 4.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 272.3 mg
  • Draslík 86.1 mg
  • Vláknina 376.3 mg
  • Vitamín A 376.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno.

  • 2

    V míse utřeme Heru se žloutky a solí do pěny, pak přimícháme tvaroh, střídavě krupici a mléko, nakonec nakrájenou petrželku a sníh z bílků.

  • 3

    Ubrousek potřeme tukem, namočíme vodou, důkladně vyždímáme, rozprostřeme do cedníku a naplníme těstem. Nahoře ubrousek volně zavážeme a vložíme do vroucí mírně osolené vody v hrnci, kde knedlík vaříme přibližně 45 minut.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme lžíci másla a usmažíme na něm strouhanku.

  • 5

    Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme pevnou nití na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, posypeme osmaženou strouhankou a polijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu