Kompotované trnky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • 3 kg Trnky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2 mg
  • Vláknina 36000 mg
  • Vitamín A 36000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokud možno, použijeme trnky spálené prvním mrazem. Očistíme je, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a převaříme. Do vroucího nálevu nasypeme trnky, cca 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Poté je vyjmeme a rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Cukerný roztok znovu povaříme a po vychladnutí nalijeme na trnky. Sklenice důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu