Skopový hřbet ve šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopový hřbet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 608.8 mg
  • Vláknina 12744.2 mg
  • Vitamín A 12744.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvedeme k varu vodu s pepřem, solí, majoránkou, 1 oloupanou cibulí, česnekem, očištěnou mrkví, petrželí, celerem a pórkem.

  • 2

    Do vroucí vody přidáme omyté maso a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.

  • 3

    Ze sádla, hladké mouky a zbylé nastrouhané cibule připravíme jíšku.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Jíšku povaříme s částí vývaru z masa a zeleniny. Vzniklou šťávu propasírujeme na maso.

Komentáře k receptu