Mexické Enchiladas

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Sýr Čedar
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Tortilla
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 644.6 mg
  • Vláknina 34097.4 mg
  • Vitamín A 34097.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava omáčky: V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli 10 minut dozlatova. Přidáme rozmělněný česnek, chilli koření, rajčatový protlak, vodu (nebo vývar) a zvolna povaříme 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a římským kmínem.

  • 2

    V jiné pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku doměkka.

  • 3

    Tortilly rozložíme vedle sebe, každou potřeme lžící omáčky, poklademe směsí cibule a papriky a posypeme nastrouhaným sýrem. Trochu sýru ponecháme na zapékání. Strany těsta přeložíme do středu a tortilly zavineme.

  • 4

    Závitky urovnáme do vymaštěného pekáče, přelijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Enchiladas podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu