Ořechové cukroví se skořící
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 36 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 213 mg
- Vláknina 11821 mg
- Vitamín A 11821 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlašské ořechy nastrouháme.
-
2
Mouku, máslo, cukr, strouhané ořechy a karobovou mouku vypracujeme s mletou skořicí a hřebíčkem do hladkého těsta, které necháme v lednici odpočinout alespoň 2 a půl hodiny.
-
3
Troubu necháme předehřát na 175°C, z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme různé tvary, které naskládáme na tukem potřený plech. Vykrájené tvary pečeme v troubě asi 140 minut. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.