Ořechové cukroví se skořící

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 350 g Mouka kukuřičná
  • 250 g Cukr krystal
  • 50 g Mouka karobová
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 213 mg
  • Vláknina 11821 mg
  • Vitamín A 11821 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy nastrouháme.

  • 2

    Mouku, máslo, cukr, strouhané ořechy a karobovou mouku vypracujeme s mletou skořicí a hřebíčkem do hladkého těsta, které necháme v lednici odpočinout alespoň 2 a půl hodiny.

  • 3

    Troubu necháme předehřát na 175°C, z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme různé tvary, které naskládáme na tukem potřený plech. Vykrájené tvary pečeme v troubě asi 140 minut. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.

Komentáře k receptu