Rýže zapečená s rajčaty a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 418.2 mg
  • Vláknina 10700.8 mg
  • Vitamín A 10700.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v dostatečném množství vařící vody. Uvařenou slijeme s necháme v sítu okapat. Sterilovanou kukuřici slijeme s necháme také okapat. Sýr nastrouháme najemno.

  • 2

    Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme i se zelenou natí na tenké plátky a krátce osmažíme v pánvi na lžíci rozehřátého oleje.

  • 3

    Rýži v míse smícháme s osmaženou cibulkou, kukuřicí, rajčaty i s nálevem a polovinou nastrouhaného sýru. Směs důkladně opepříme a osolíme.

  • 4

    Zapékací formu vymastíme, rozložíme do ní rýži s přísadami a posypeme ji zbylým sýrem.

  • 5

    Zapákáme 25 až 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. Podáváme horké.

Komentáře k receptu