Rýže zapečená s rajčaty a kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 19 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 418.2 mg
- Vláknina 10700.8 mg
- Vitamín A 10700.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v dostatečném množství vařící vody. Uvařenou slijeme s necháme v sítu okapat. Sterilovanou kukuřici slijeme s necháme také okapat. Sýr nastrouháme najemno.
-
2
Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme i se zelenou natí na tenké plátky a krátce osmažíme v pánvi na lžíci rozehřátého oleje.
-
3
Rýži v míse smícháme s osmaženou cibulkou, kukuřicí, rajčaty i s nálevem a polovinou nastrouhaného sýru. Směs důkladně opepříme a osolíme.
-
4
Zapékací formu vymastíme, rozložíme do ní rýži s přísadami a posypeme ji zbylým sýrem.
-
5
Zapákáme 25 až 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. Podáváme horké.