Německý recept na špecle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Šunka uzená
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 24 ml Víno bílé
  • 24 ml Olej slunečnicový
  • 24 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1493 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 699.7 mg
  • Draslík 522.7 mg
  • Vláknina 8270 mg
  • Vitamín A 8270 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa spolu se šunkou nakrájíme na tenké nudličky. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Těsto na špecle: Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl a spolu rozkvedláme. Za stálého míchání pomalu přidáváme mouku. Těsto má být středně husté, asi jako jogurt. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do vařící vody pře cedník s většími otvory pasírujeme těsto. Povaříme 4 minuty, scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom špecle vysypeme do misky a pomastíme olejem.

  • 3

    Omáčka: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme připravené maso doměkka. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme, vmícháme šunku, cibuli a všechny suroviny orestujeme. Pozor, cibuli restujeme jen do zesklovatění. Suroviny zalijeme smetanou a vaříme do zahoustnutí. Přilijeme víno, dochutíme solí a hotovou omáčku stáhneme z ohně.

  • 4

    Uvařené špecle orestujeme v pánvičce na rozehřátém másle, osolíme je a rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci přelijeme hotovou omáčkou a pokrm ihned servírujeme.

Komentáře k receptu