Hruškový kompot s citronem

Hodnocení 2x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 1 ks Citrony
  • 3 l Voda pitná
  • 2.5 kg Hrušky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 531.3 mg
  • Vláknina 31575.3 mg
  • Vitamín A 31575.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou.

  • 2

    Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí.

  • 3

    Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu.

  • 4

    Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut.

  • 5

    Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu