Hrášek s krůtími játry
Suroviny
- 400 g Hrachové lusky
- 250 g Játra krůtí
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 0.17 polévková lžíce Tuk
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 207.7 mg
- Draslík 410 mg
- Vláknina 6624.8 mg
- Vitamín A 6624.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukrový hrášek omyjeme a krátce povaříme v dostatečném množství osolené vody. Pak ho slijeme, propláchneme v sítu studenou vodou, necháme okapat a vychladlé lusky rozpůlíme.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
3
V míse metlou smícháme olej a hořčici, dochutíme octem, pepřem a solí, přimícháme cibuli a pak do marinády dáme lusky.
-
4
Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
-
5
V pánvi rozehřejeme tuk a játra na něm 3 minuty za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažená játra ochutíme oreganem, pepřem a solí. Necháme je mírně vychladnout.
-
6
Játra a lusky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.