Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Těstoviny Sedanini
  • 160 g Kuřecí prsa
  • 100 g Jablka
  • 70 g Přesnídávka dětská
  • 150 g Brambory
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Levandule - květ
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 161.2 mg
  • Draslík 781.5 mg
  • Vláknina 7323 mg
  • Vitamín A 7323 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vodou uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé salátové kousky a uvaříme je v 1 l osolené vody. Scedíme je a také udržujeme teplé k dalšímu použití.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na tenké nudličky nakrájené maso. K masu přidáme neoloupaná na malé kostky nakrájená zelená a červená jablka, uvařené brambory a pokračujeme v restování. Přilijeme smetanu a společně vaříme tak dlouho, aby smetana vařením zhoustla. Do pánve k surovinám přidáme uvařené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Podle évlastní chutě dochutíme přibližně 2 lžícemi jablečné přesnídávky a solí. Vše ještě zlehka zamícháme a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Připravené těstoviny rozporcujeme na jednotlivé talíře, ozdobíme jedlými květy a zaneseme na stůl. Ke každé porci zvlášť přidáme v mističce jablečnou přesnídávku.

Komentáře k receptu